Brood & Granen

Vechtdalbrood en Vechtdalgranen

 

Vechtdalbrood

Vechtdalbrood wordt gemaakt van Vechtdalgranen, een spelt soort op de meest ambachtelijke manier geteeld. Naast brood worden er ook Vechtdalpasta’s gemaakt van de Vechtdalgranen. Hieronder de boeren en bakkers van het overheerlijke Vechtdalbrood.

 

  

Bakkerij van der Most                                                          Bakkerij Ten Brinke

 

  

SIs&Bro Bakery                                   Landgoed Vilsteren

 

Vechtdalgranen

Vechtdalgranen zijn granen uit de spelt familie. Een haver-achtige plant ideaal voor brood en pasta’s. Het gehele productieproces van de gewassen van Vechtdalgranen wordt uitgevoerd in eigen beheer. Het graan verbouwen, oogsten en verwerken we op een duurzame manier binnen Landbouwbedrijf Laarbrug. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit van het graan waarborgen en garanderen.

Vechtdalpasta

Vechtdal Pasta is een echt streekeigen product van Bakkerij van der Most. Gemaakt van spelt van onze vechtdalakkers en volledig in het Vechtdal gezaaid, geoogst, gepeld, gemalen en vervaardigd tot een uniek product uit de regio. Mede door toevoeging van vrije uitloop eieren, tevens uit het Vechtdal, is onze pasta een 100% streekproduct. Proef en geniet van deze heerlijke verse speltpasta. Verkrijgbaar in zes verschillende vormen.