Pluimveebedrijf De Slothoeve

De Slothoeve – Bouma voerwortelen & pluimvee

De Slothoeve is een gecombineerd bedrijf In de landelijke omgeving van het Overijsselse Bergentheim. Fam. Bouma begon in 1989 als een akkerbouwbedrijf met batterijkippen en is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een bedrijf met twee heel verschillende takken, namelijk het pluimveebedrijf en een handel in voerwortelen voor paarden.

Het legkippenbedrijf heeft twee stallen. Een stal is een scharrelstal met 20.000 dieren, dat wil zeggen dat daar de kippen vrij in de schuur rond kunnen scharrelen. De andere stal is een vrije uitloop stal met 33.000 hennen. Deze heeft dezelfde inrichting als een scharrelstal, maar de kippen hebben daarbij een vrije uitloop naar buiten.

Beide stallen zijn voorzien van alle behoeften van een kip, zodat ze zich goed voelen en zoveel mogelijk eieren leggen. Allereerst krijgen de kippen toegang tot water en voer. Daarnaast zijn er voldoende zitstokken zodat alle kippen op stok kunnen. Ook zijn er voldoende legnesten, waar ze hun eitje kunnen leggen en is er ook in de stal genoeg strooiselruimte waar ze een stofbad kunnen nemen, verder zijn er pikblokken en lucerne aanwezig om de kippen bezig te houden.

De kippen leven met een dag- en nachtritme. ’s Ochtends starten ze op door te eten en te drinken. Vervolgens wordt het ei gelegd, waarna de kippen met vrije uitloop de mogelijkheid krijgen om naar buiten te gaan. Aan het einde van de dag, wanneer het donker begint te worden komen de kippen vanzelf weer naar binnen om op stok te gaan. Het weiland waar de kippen kunnen scharrelen bevat voldoende schuilplekken, zoals bomen en een naastgelegen overkapping.

 

De Slothoeve / Bouma voerwortelen & pluimvee
Slotweg 25
7691 PN Bergentheim
Telefoon : 0523 – 23 2075
Email :  info@boumavoerwortelen.nl

Website :    http://www.boumavoerwortelen.nl